Το αστερι της πληροφοριας

Σημερα εχουμε...

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΤΟ 2012.

Ε όταν δε ρέει το φράγκο και λοιπά δεν έχεις και τις πολλές τις επιλογές για το τι να κάνεις. Σαπίζεις μέσα στο σπίτι και χαζεύεις τηλεόραση, χαζεύεις στο ίντερνετ, χαζεύεις στους τοίχους και η ζωή συνεχίζεται.
Μάθε λοιπόν, τώρα, τι να κάνεις όταν βαριέσαι στην κρίση του 2012, και δεν έχεις ούτε ρεύμα, ούτε τηλέφωνα ή μόντεμ, μη σου πω ούτε και τοίχους.
Αρχικά, υπάρχει πάντα η επιλογή του ύπνου. Όταν κοιμάσαι, ο χρόνος περνάει, δε σκέφτεσαι, ενώ ταυτόχρονα εξαντλείς την πολυτέλεια του "δεν κάνω τίποτα" στο έπακρο. Μέχρι το 2010, ο κόσμος είχε ξεχάσει την ξάπλα, γιατί έκανε τον business man, αλλά τώρα είναι η ώρα μας να πέσουμε σε χειμερία νάρκη και να ξυπνήσουμε πάλι το καλοκαίρι -σε κάποια παραλία μάλλον (σταυρώστε δαχτυλάκια και ευχηθείτε σφίγγοντας τα ματάκια σας). 
Budget: 0€

Δεύτερη λύση και πάντα θαυματουργή: φάε. Φάε πολύ. Φάε γλυκό, αλμυρό, ξανά γλυκό για να φύγει η αλμυρίλα, ξανά αλμυρό για να φύγει η γλυκίλα κ.ο.κ. Όταν τρως σταματάς να σκέφτεσαι για άλλη μια φορά. Το μυαλό παίρνει λιγότερες στροφές γιατί εκείνη την ώρα πρωταρχικό ρόλο έχει -όχι η καρδιά γελοίε ρομαντικέ- το στομάχι με τις εκκρίσεις υγρών και λοιπά. Εμείς οι χοντροί στην ψυχή, πάντως, έτσι δουλεύουμε. Το φαγητό λειτουργεί κάπως παραπάνω αγχολυτικά από όσο νομίζουμε. Φάε!
Budget: Εξαρτάται πόσο τρως.

Τρίτο και θαυματουργό: Χτύπα κουδούνια και άρχισε να τρέχεις. Μια δόση νοσταλγίας για το παρελθόν τη διακρίνεις να φανταστώ. Θα ξαναβρείς τη χαμένη σου παιδικότητα, θα νιώσεις την αδρεναλίνη να κυλάει μέσα σου αφού μετά τον καυγά Χατζηστεφάνου - Μποκοτά δεν έχεις ζήσει κάτι έντονο και γενικά θα περάσεις καλά. Φιλική συμβουλή: οργανωθείτε σε παρέες των τριων. Χτυπήστε όλα τα κουδούνια, από τρία διπλανά σπίτια και αφήστε τους να μιλάνει μεταξύ τους.
Budget: 0€

Αν ακόμα βαριέσαι και δεν έχεις τι να κάνεις ακολούθησε το παρακάτω βήμα: Πήγαινε σε πάρκο, πάρε, αν μπορείς, και έναν φίλο που ξέρει κιθάρα και άρχισε να τραγουδάς με στόμφο και ένταση. Θα μάθεις και πόσο αξίζει πραγματικά η φωνή σου, θα βγάλεις και τα εισιτήρια του λεωφορείου -τουλάχιστον- και θα έχεις και κάτι να λες στα παιδιά σου. Μία σύγχρονη μορφή karaoke, χωρίς να σπαταλήσεις ούτε μισό ευρώ -ίσα ίσα θα βγάλεις κιόλας.
Budget: +5€ minimum

Θα μπορούσα να σου προτείνω κι άλλα το ρολόι λέει 12 κι εγώ βιάζομαι. Σκέψου κι εσύ, μπορείς. Ντύσου μέλισσα, πήγαινε σε πλατείες και άρχισε να τραγουδάς τον ύμνο του Καπαμαρού μέχρι να σε σταματήσει γριά για να σε ξορκίσει με το σταυρό της. Επιλογές υπάρχουν, δημιουργικότητα βρε. Πρότεινέ μας κι άλλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.