Το αστερι της πληροφοριας

Σημερα εχουμε...

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Προς το αύριο...


O «επικοινωνιακός» λαμπτήρας LIFX, ο οποίος συνδέεται με τον router του σπιτιού και διαθέτει δυνατότητα ελέγχου μέσω smartphone, είναι πλέον γεγονός. Πριν από δύο χρόνια ο καινοτόμος λαμπτήρας LED είχε καταφέρει μέσα σε μόλις έξι ημέρες να συγκεντρώσει το αστρονομικό ποσό των 1,3 εκατ. δολαρίων (δηλαδή περίπου 1 εκατ. ευρώ) στο πλαίσιο της καμπάνιας προσέλκυσης κεφαλαίου στην ιστοσελίδα Kickstarter.

Σύμφωνα με τους επινοητές του ο «έξυπνος» λαμπτήρας έχει διάρκεια ζωής 25 ετών. Με τη βοήθεια της δωρεάν συνοδευτικής εφαρμογής για smartphone (iOS και Android) ο χρήστης μπορεί εύκολα να επιλέξει το χρώμα και την ένταση της λάμπας με ένα άγγιγμα στην οθόνη αφής του. Μπορεί ακόμη να ρυθμίσει το σταδιακό άναμμα ή σβήσιμο του φωτός συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ή τη φωτεινή «ακολουθία» του ρυθμού της μουσικής που παίζει στον χώρο.
Επειδή ωστόσο η προηγμένη νοημοσύνη πληρώνεται, ο κάθε λαμπτήρας στοιχίζει περί τα 99 δολάρια (περίπου 77 ευρώ), ενώ το σετ των τεσσάρων εκτοξεύεται στα 380 δολάρια (295 ευρώ).

Τα μπουκάλια έγιναν... επίπεδα
undefinedΤα κλασικά μπουκαλάκια νερού «ξεφούσκωσαν» και απέκτησαν κομψό σχεδιασμό. Επίπεδα, με λεπτεπίλεπτη σιλουέτα, τα μπουκάλια Memobottle έρχονται από την Αυστραλία και χωράνε σε οποιαδήποτε τσάντα χωρίς να 

κλέβουν πολύτιμο χώρο.Το μικρότερο μπουκάλι με μέγεθος επιστολόχαρτου είναι χωρητικότητας 750 ml και πάχους 30 χιλ., ενώ τα αμέσως επόμενα έχουν μέγεθος κόλλας Α4 και Α5.

Το Memobottle είναι κατασκευασμένο από οικολογικό πλαστικό υλικό, είναι πολλαπλών χρήσεων και μπαίνει στο πλυντήριο πιάτων.
«Πάντοτε ήμασταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι γύρω από το περιβάλλον» αναφέρει ο Τζέσι Λιγουόρθι, ένας από τους σχεδιαστές του επαναστατικού επίπεδου μπουκαλιού. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε επικεντρωθεί στον σχεδιασμό πρακτικών και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, τα οποία διευκολύνουν την καθημερινότητά μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα μπουκάλι που ξεφεύγει από ό,τι γνωρίζαμε ως σήμερα, επιτρέποντας την εύκολη μεταφορά του χωρίς να θυσιάζει τη λειτουργικότητα του κλασικού κυλινδρικού σχεδίου».


Πυροβολώντας τα SMS

Eνα «όπλο» ικανό να ανιχνεύει τους οδηγούς που ασχολούνται με το κινητό τους ενώ βρίσκονται πίσω από το τιμόνι δημιούργησε η αμερικανική εταιρεία με έδρα στη Βιρτζίνια ComSonics.To Sniffer Sleuth II, όπως ονομάζεται, «οσφραίνεται» τις συχνότητες που εκπέμπει ένα κινητό κατά την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, την αποστολή γραπτών μηνυμάτων ή τη μεταφορά δεδομένων.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βοηθήσει τις αρμόδιες Aρχές για το αποτελεσματικό «φρενάρισμα» των παραβατών. Σύμφωνα με την εταιρεία, το όπλο κατά της χρήσης κινητού χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με εκείνη που χρησιμοποιούν οι τεχνικοί για την ανίχνευση βλάβης σε καλωδιώσεις ή «διαρροές» μετάδοσης. Η συσκευή βρίσκεται σε φάση έγκρισης. 



«Ιπτάμενο» τζετ σκι
Ονομάζεται Jetovator και είναι ένα αξεσουάρ για τζετ σκι, το οποίο χαρίζει στον αναβάτη την αίσθηση πιλότου μαχητικού αεροσκάφους! Το «ιπτάμενο» τζετ σκι, με τη βοήθεια ενός σωλήνα που συνδέεται με την έξοδο προώθησης του κανονικού τζετ σκι, ανακατευθύνει την ώθηση του νερού με αποτέλεσμα την ανύψωσή του στους αιθέρες.

Για τη λειτουργία του, απαιτούνται δύο άτομα: ένας αναβάτης στο ίδιο τo Jetovator, ο οποίος ελέγχει το ύψος (ως εννέα μέτρα) και την κατεύθυνσή του, και ένας αναβάτης στο τζετ σκι, ο οποίος ελέγχει το γκάζι του κινητήρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αρκετοί είναι οι διάσημοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ που δηλώνουν λάτρεις της ιπτάμενης υδρομηχανής. Μπορεί το καλοκαίρι να έχει τελειώσει (για τους περισσότερους από εμάς), τα σχέδια και τα όνειρα για το επόμενο όμως βρίσκονται μόνο στην αρχή...
Πηγή: Το Βήμα