Το αστερι της πληροφοριας

Σημερα εχουμε...

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η αγάπη είναι στον αέρα





Ο τρόπος που μυρίζουμε είναι αποκαλυπτικός για το ποιοι πραγματικά είμαστε, σύμφωνα με την "επιστήμη της αγάπης"
Εάν μπορείτε να έρθετε αρκετά κοντά, να ελέγξετε τη μυρωδιά κάποιου είναι ο πιο πολύτιμος τρόπος για την εύρεση του Σωστού ή της Σωστής για εσάς. Παρά την αποστροφή μας για την οσμή και έχοντας πολύ μειωμένες οσφρητικές περιοχές στον εγκέφαλο (τουλάχιστον σε σύγκριση με τα ζώα όπως π.χ. τα σκυλιά και τα άλογα), είμαστε στην πραγματικότητα εκπληκτικάευαίσθητοι στις μυρωδιές. Για παράδειγμα, τα νεογέννητα μωρά μπορούν να εντοπίσουν τις μητέρες τους από τη μυρωδιά και μόνο. Αυτό είναι κάτι που μοιραζόμαστε με τα περισσότερα θηλαστικά. Στα προβάτα η μητέρα μαθαίνει να αναγνωρίζει τα νεογέννητα από τη μυρωδιά τους μέσα σε 24 ώρες!
Φερομόνες και συμβατότητα
Στην πραγματικότητα, η μυρωδιά παρέχει έναν από τους καλύτερους δείκτες για το ποιοι πραγματικά είμαστε. Ο λόγος είναι ότι η μυρωδιά μας καθορίζεται από το ίδιο σύνολο γονιδίων, τα σημαντικότερα γονίδια που δημιουργούν το σύμπλεγμα ιστοσυμβατότητας. Είναι μέρος του ποιοι είμαστε, είναι η προσωπική χημική υπογραφή μας. Η μυρωδιά μπορεί να είναι ένας τρόπος να ελέγξουμε ποιός είναι καλός/ή για εμάς, αλλά δεν είναι η μόνη λειτουργία της όσφρησης σε αυτό το πλαίσιο.
Οι μυρωδιές σεξουαλικής έλξης είναι γνωστές ως φερομόνες, οι οποίες ενεργοποιούνται στην εφηβεία και παράγονται από τους αδένες στη μασχάλη και γύρω από τα γεννητικά όργανα. Αυτά τα μηνύματα παραδίδουν μυρωδιά από την αίσθηση της οσμής στο μεταιχμιακό τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει τα πλέον βασικά ανθρώπινα συναισθήματα όπως θυμός, χαρά, αγάπη, το μίσος και τη σεξουαλική διέγερση.
Τα αρώματα και οι μυρωδιές έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες για να ενισχύσουν την εμπειρία τηςαποπλάνησης και του έρωτα. Η αίσθηση της όσφρησης στο σώμα στην πραγματικότητα συνδέεται με ένα μέρος του εγκεφάλου που διαχειρίζεται τα συναισθήματα. Έτσι, όταν συνδέουν μια μυρωδιά με ένα ερωτικό συναίσθημα, αυτή η μυρωδιά μπορεί να υποκινήσει μια σεξουαλική ανταπόκριση.
Οι κολόνιες και τα αρώματα έχουν χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα για να αυξηθεί η έλξη μεταξύ ανδρών και γυναικών. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τα έλαια και τα λουλούδια να δημιουργήσουν αρώματα για να αυξήσουν το σεξουαλικό μαγνητισμό. Εάν έχετε μια καλή εμπειρία με έναν εραστή που φοράει ένα ορισμένο είδος κολόνιας ή αρώματος, μπορεί να συνδέσετε το άρωμα με χαρούμενα συναισθήματα και εν αγνοία σας να αναζητήσετε ένα συνεργάτη που μυρίζει με τον ίδιο τρόπο.


Διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα

Φαίνεται να υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των φύλων στην ευαισθησία τους στην οσμή: οι γυναίκες είναι πολύ πιο ευαίσθητες από τους άνδρες! Υπάρχουν αρκετά ισχυρές ενδείξεις ότι κυρίως οι γυναίκες είναι αρκετά καλές στον εντοπισμό των παιδιών τους και των εραστών τους από το άρωμα. Φαίνεται ότι, έχοντας προσδιορίσει το σωστό πρόσωπο, η μυρωδιά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική διέγερση των γυναικών με έναν τρόπο που δεν ισχύει για τους άνδρες. Ίσως ως αποτέλεσμα, οι γυναίκες να θεωρούν τη μυρωδιά ως το πιο σημαντικό κριτήριο στην επιλογή συντρόφου τους, ενώ οι άνδρες εξαρτώνται πολύ περισσότερο από οπτικά ερεθίσματα!
Τέλος, ποιος είπε ότι το ειδύλλιο είναι νεκρό; Και αυτό ίσως εξηγεί γιατί μια καλή όσφρηση ενός αρώματος ή η μυρωδιά μετά το ξύρισμα μερικές φορές μπορεί να μας τρελάνει!