Το αστερι της πληροφοριας

Σημερα εχουμε...

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Πως να γινεις χαρουμενη σε 60΄


Αν νομίζεις πως το κυνήγι της ευτυχία διαρκεί μήνες ή χρόνια κάνεις λάθος. Με 7 μικρές αλλαγές στη ζωή σου, μπορείς να γίνεις πιο χαρούμενη εντός μιας ώρας. Καθένα από τα παρακάτω μυστικά μπορούν να ζωγραφίσουν ένα μεγάλο χαμόγελο στο προσωπάκι σου, γι' αυτό ξεκίνα να τα πραγματοποιείς αμέσως
Η ευτυχία δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο

Αν νομίζεις πως το κυνήγι της ευτυχία διαρκεί μήνες ή χρόνια κάνεις λάθος. Με 7 μικρές αλλαγές στη ζωή σου, μπορείς να γίνεις πιο χαρούμενη εντός μιας ώρας. Καθένα από τα παρακάτω μυστικά μπορούν να ζωγραφίσουν ένα μεγάλο χαμόγελο στο προσωπάκι σου, γι' αυτό ξεκίνα να τα πραγματοποιείς αμέσως!

1. Αύξησε τα επίπεδα της ενέργειάς σου: πως να νιώθεις ευτυχισμένη και χαρούμενη αν σέρνεσαι νωχελική μέσα στο σπίτι; Αντί να μιζεριάζεις στον καναπέ του σπιτιού σου μπροστά στην τηλεόραση, σήκω όρθια και βγες για μια δεκάλεπτη βολτούλα με τα πόδια ή το ποδήλατο. Ο ρυθμός που περπατάς πρέπει να είναι γρήγορος γιατί έρευνες έδειξαν πως όσο πιο γρήγορα κινείσαι, ο μεταβολισμός σου επιταχύνει ενώ σε συνδυασμό με το φως του ήλιου, η διάθεσή σου ανεβαίνει στα ύψη άμεσα. Επιπλέον, όσο πιο ενεργητική και ευδιάθετη είσαι εσύ, τόσο ανεβάζεις και τη διάθεση των ανθρώπων γύρω σου και η θετική ενέργεια διαχέεται στο χώρο και το κλίμα ευφορίας διαρκεί περισσότερο!

2. Ένα φίλο μου καλό να βρω: εμ το τραγουδάει ο Βέρτης με τη Θεοδωρίδου και κάτι παραπάνω ξέρουν! Πάρε τηλέφωνο μια φίλη που έχεις καιρό να δεις ή στείλε της ένα e-mail στο Facebook ή ένα sms στο κινητό. Μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις η τεχνολογία να απομακρύνει τους ανθρώπους αλλά στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι στενοί, θερμοί δεσμοί με άλλους ανθρώπους είναι το κλειδί για να φτάσεις στα σκαλοπάτια της βαθιάς ευτυχίας. Πάρε λοιπόν τις κολλητές ένα τηλέφωνο και κανονίστε ένα ωραίο lunch break ή ένα πρωινόαλά Sex and the City για να τα πείτε! Πως νομίζεις πως τα κορίτσια του SATC είναι πάντα μέσα στην καλή χαρά

3. Πραγματοποίησε μια δύσκολη δουλειά και σβήστη από τη λίστα υποχρεώσεων : το τι θεωρείς εσύ δύσκολο εγχείρημα μπορεί να ποικίλλει. Μπορεί να είναι η επίσκεψη στον οδοντίατρο, ένα δύσκολο email για τη δουλειά ή ο πάκος με τα ασιδέρωτα που έχεις ν' αγγίξεις πάνω από ένα μήνα. Ολοκληρώνοντας αυτό το δύσκολο εγχείρημα για εσένα και σβήνοντάς το από τη λίστα με τις υποχρεώσεις σου (νοητή ή πραγματική), θα σε γεμίσει χαρά, απέραντη ευχαρίστηση και ενεργητικότητα. Άσε που θα εκπλαγείς όταν δεις πόσο πολύ θα διαρκέσει η χαρά αυτή!

4. Δημιούργησε ένα πιο χαλαρό και ήρεμο περιβάλλον: πάρτο απόφαση: μέσα σε ένα χώρο που επικρατεί το χάος και κυριαρχούν οι τσακωμοί και οι έριδες, ευτυχία δεν θα βρεις, όχι σε μια ώρα αλλά ούτε σε ένα αιώνα. Ξεκίνα να τακτοποιήσεις το χώρο σου κάνοντας αρχή από τη στοίβα με χαρτιά που καλύπτει μέχρι και το πληκτρολόγιο στο γραφείο σου. Αν είσαι σπίτι, κάνε μια τρελή φασίνα και απόλαυσε κατόπιν το μεγάλο κατόρθωμά σου! Όσο κι αν κουραστείς, η ευτυχία που σου προσφέρει ένα ήρεμο και τακτοποιημένο περιβάλλον, δεν συγκρίνεται με τίποτα.

5. Δημιούργησε ένα ευτυχισμένο κοντινό μέλλον: οποιοδήποτε μελλοντικό πλάνο, μπορεί άμεσα ν' αυξήσει τα επίπεδα ευτυχίας σου. Μπορείς να κλείσεις τα εισιτήρια για ένα ταξιδάκι ή μπορείς να παραγγείλεις το αγαπημένο σου βιβλίο μέσω ίντερνετ. Ταυτόχρονα, μπορείς απλά να οργανώσεις πως θα περάσεις το επόμενο Σαββατοκύριακο: κοντινή απόδραση σε κάποιο νησάκι, να δεις την ταινία που τόσο ήθελες στο σινεμά, να επισκεφτείς το νέο μουσείο της Ακρόπολης ακόμα και να καλέσεις τις κολλητές για φαγητό και κουτσομπολιό στο σπίτι. Έρευνες έχουν δείξει πως η προσμονή και μόνο μιας διασκεδαστική ή ψυχαγωγικής δραστηριότητας μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χαράς που διαθέτεις, ακόμα κι αν η δραστηριότητα δεν πάει τελικά όσο καλά φανταζόσουν.

6. Κάνε το καλό για να δεις καλό: δεν είναι ψέμα πως αν κάνεις μια καλή πράξη, η πρώτη που θα νιώσεις αμέσως καλύτερα θα είσαι εσύ η ίδια. Μπορείς να βοηθήσεις μια συνάδελφο που πνίγεται στη δουλειά, μπορείς να κανονίσεις ένα ραντεβού στα τυφλά ανάμεσα σε δυο φίλους που ψάχνουν το άλλο τους μισό ή μπορείς πολύ απλά να κάνεις μια κατάθεση στο Χαμόγελο του Παιδιού ή σε όποια άλλη οργάνωση θεωρείς πως αξίζει ακόμα και ένα ευράκι. Ταυτόχρονα και αντίθετα με ότι πιστεύουμε, το πως νιώθεις δεν έχει να κάνει με το τι πράττεις. Δηλαδή, αν νιώθεις κακία, δεν σημαίνει ότι θα κάνεις και κακό. Και μην ξεχνάς να χαμογελάς ακόμα κι αν σφίγγεσαι να σου βγει το χαμόγελο από τα χείλη. Μέσα σε λίγα λεπτά και σκεπτόμενη μια πολύ χαρούμενη στιγμή στη ζωή σου, θα αρχίσεις να αισθάνεσαι πραγματική χαρά και ένα αληθινό γελάκι θα σκάσει από τα χειλάκια σου! Άλλωστε, οι άνθρωποι που δείχνουν ευτυχείς και χαρούμενοι είναι εκείνοι που -σύμφωνα με έρευνες- κερδίζουν σε πολλά επίπεδα (κοινωνικότητα, υγεία, παραγωγικότητα, προσωπικές σχέσεις).