Το αστερι της πληροφοριας

Σημερα εχουμε...

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Έρωτας στην εφηβεία"

Η εφηβεία ειναι η πιο δύσκολη ηλικία αλλά ταυτόχρονα

και η πιο ωραία(η) ηλικία, είναι δύσκολη γιατίαλλάζει ο χαρακτήρας των εφήβων και δεν μπορούννα ελέγξουν τον εαυτό τους ενώ, παράλληλα είναι ωραίαγιατί φεύγεις απ'τον κόσμο των μικρούληδων καινιώθεις πιο ανεξάρτητος στον κόσμο των μεγάλων.
Στην εφηβεία αυξάνονται τα δικαιώματα αλλά καιοι υποχρεώσεις.Οι έφηβοι ζητάνε απ'τους μεγάλουςπερισσότερο σεβασμό και κατανόηση, αλλά δυστυχώς δενυπάρχει ανταπόκριση τις περισσότερες φορές.
Στην εφηβεία αρχίζουν όλα τα πρωτόγνωρα πράγματαγια τους νέους. Ένα από αυτά και μάλλον τοσημαντικότερο γι'αυτούς είναι ο έρωτας. Ο έρωταςείναι ένα δυνατό συναίσθημα αλλά στην εφηβείαείναι εντονότερος απ'τις άλλες ηλικίες, ίσως επειδήείναι η πιο τρυφερή και ευαίσθητη ηλικίααπό όλες.Ο έρωτας όμως έχει θετικές και αρνητικέςσυνέπειες και στο αγόρι αλλά και στο κορίτσι. Ταδύο άτομα επηρεάζονται αρκετά από αυτό το συναίσθημαείτε σε μεγάλο βαθμό είτε σε μικρότερο.Οι θετικές επιπτώσεις είναι η ψυχολογία του εφήβου.Η ψυχολογία του γίνεται καλύτερη στο σχολείοκαι στην καθημερινότητά του. Στο σχολείο,αντιμετωπίζει τους καθηγητές και τους συμμαθητέςτου με καλύτερο τρόπο γιατί ο έρωτας είναι ένασυναίσθημα που σε κάνει να τα βλέπεις όλααπ'την καλή τους μεριά. Ο έφηβος στην καθημερινότητάτου αντιμετοπίζει θετικά τους γονείς του καισυνεπώς τους γύρω του.Όταν κάποιος ερωτεύεταικλείνεται στον εαυτό του και απομονώνεται απ'τουςάλλους για να σκεφτεί αυτό που του συνέβη.Επίσης, χάρη σ'αυτό το συνάισθημα ο έφηβος δενείναι πια απεριποίητος. Πλέον, αρχίζει να ενδιαφέρεταιπερισσότερο για την εμφάνισή του αλλά και γιατο τι εικόνα θα παρουσιάσει προς τα έξω και κυρίωςστο άτομο για το οποίο ενδιαφέρεται.Απ'την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν και οι αρνητικές περιπτώσεις.Η σημαντικότερη επίπτωση είναι το σχολείο.Κατά την περίοδο που ο έφηβος είναι ερωτευμένος,οι επιδόσεις του στο σχολέιο του δεν είναικαι οι καλύτερες. Όλη την ημέρα μιλάει στοκινητό ή σκέφτεται συνέχεια αυτόν που είναιερωτευμένος και έτσι δεν προλαβαίνει να διαβάσει.

Επομένως, ο έρωτας στα χρόνια της εφηβείαςείναι κάτι πολύ σημαντικό και ωραίο με περισσότερεςτις θετικές συνέπειες παρά τις αρνητικές.