Το αστερι της πληροφοριας

Σημερα εχουμε...

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Πώς θα μαυρίσεις εύκολα, χωρίς να καείς από τον ήλιο!

   ​
«Λιώνεις» με τις ώρες κάτω από τον ήλιο, εκθέτοντας τον εαυτό σου σε κίνδυνο και μαυρίζεις ελάχιστα ή σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος; Το star.gr σου παρουσιάζει 5 εύκολα και γρήγορα tips, για ηλιοθεραπεία με ασφάλεια και ορατά αποτελέσματα!

1. Κάνε ένα καλό peeling πριν βγεις στην παραλία: η απολέπιση θα διώξει τα νεκρά κύτταρα και θα προετοιμάσει το δέρμα για την έκθεση στον ήλιο και θα συμβάλλει στο να έχεις ένα ομοιόμορφο μαύρισμα παντού.

2. Χρησιμοποίησε το κατάλληλο αντιηλιακό και εφάρμοσέ το σωστά: ξεκίνα πάντα με υψηλότερο δείκτη σε ό,τι αντηλιακό κι αν χρησιμοποιείς και, σταδιακά, χαμήλωσέ τον.

3. Μετά το μπάνιο, ενυδάτωση: μια καλή ενυδατική κρέμα θα πρέπει να σε συντροφεύει καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών.

4. Βοήθησε το μαύρισμα 1: αφού βάλεις αντιηλιακό, μπορείς να αλείψεις το σώμα σου με ελαιόλαδο στο οποίο έχεις ανακατέψει μερικές σταγόνες λεμόνι. ΠΡΟΣΟΧΗ: μόνο αφού πρώτα βάλεις αντιηλιακό!

5. Βοήθησε το μαύρισμα 2: οι τροφές μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που αντιδρά ο οργανισμός στην ηλιακή ακτινοβολία. Για σοκολά χρώμα ενίσχυσε την διατροφή σου με αυγά, καρότα, βερίκοκα, ροδάκινα, ακτινίδια, λεμόνια, γαλακτοκομικά, αναποφλοίωτα δημητριακά και ψάρια.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Αν αναρωτιέσαι ποιο είναι το κατάλληλο αντιηλιακό για σένα, ιδού ο «οδηγός»:

- Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, συνήθως με φακίδες: ιδανικός δείκτης ο 50, ο  οποίος μετά από δύο εβδομάδες έκθεσης στον ήλιο μπορεί να μειωθεί στο 30.

- Μέτρια ανοιχτή επιδερμίδα και φυσικό χρώμα μαλλιών καστανόξανθο, ξανθό ή ανοιχτό καστανό: ιδανικός SPF ο 30, που μετά από δύο εβδομάδες μπορεί να μειωθεί στο 20.

- Σταρένια επιδερμίδα, σκουρόχρωμα μαλλιά και μάτια: ο πιο συνηθισμένος τύπος στη χώρα μας, χρειάζεται δείκτη προστασίας 20 ή 30, που μπορεί να μειωθεί στο 15 μετά από λίγες μέρες.

- Σκουρόχρωμη επιδερμίδα: καταλληλότερος SPF ο 15, ενώ μπορεί να μειωθεί μέχρι το 10, μιας και αυτού του είδους το δέρμα μαυρίζει πολύ εύκολα και σπανίως καίγεται.

Πηγη: STAR