Το αστερι της πληροφοριας

Σημερα εχουμε...

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η θεμελίωση του ναού μας

IMG 9448
Την θεμελίωση του νέου ενοριακού ναού αφιερωμένο στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, φωτιστές των Σλάβων, τέλεσε 26-9-13 στο Ολυμπιακό χωριό ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.
Να αναφερθεί ότι στην τελετή θεμελίωσης παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Επίσης παρέστησαν οι Μητροπολίτες Θηβών κ. Γεώργιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Γλυφάδος κ. Παύλος, Νικαίας κ. Αλέξιος, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα Γουινέας κ. Γεώργιος, Ηλιουπόλεως Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, Μαραθώνος κ. Μελίτωνας και Θαυμακού Ιάκωβος.
''Μόνο το Ευαγγέλλιο είναι ιερό. Οι γλώσσες χρησιμοποιούνται για τη δοξολογία του Θεού'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, κατά τη διάρκεια της θεμελίωσης.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στους φωτιστές Αγίους, τονίζοντας ότι "είναι οι Άγιοι που έζησαν τον 9ο αιώνα και με το δικό τους τρόπο διέδωσαν στην σημερινή ανατολική Ευρώπη αυτό που πάντα είναι η Ελλάδα και η Ορθοδοξία. Ένας χώρος ανοιχτός και οικουμενικός."

Στο τέλος ο κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε όλους εκείνους που εργάστηκαν για αυτήν την προσπάθεια, αλλά και τους κατοίκους και ιερείς που θα αναλάβουν να αποπερατωθεί αυτό το έργο.
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.